Workshop worstmaken

Welke workshops zijn er?

Meneer Wateetons organiseert vier workshop: een worst workshop bij jou thuis en een aantal open inschrijving workshops: maandelijkse worst workshops, tweemaandelijkse workshops roken en tweemaandelijks kop tot staart-workshops. Alle open inschrijving workshops worden gegeven op de prachtige boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam. Lees verder voor nadere informatie.

Worstworkshops bij jou thuis

Niet genoeg aan het boek? De auteurs van Over Worst leren het je graag in persoon, tijdens je vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of gewoon zo maar, omdat het leuk, lekker en interessant is.

De workshop worden gehouden bij jou, of jullie, thuis. Voor grotere groepen kunnen we ook de locatie verzorgen. Alleen, of met zijn tweeën? Er zijn ook workshops worstmaken op inschrijving, zie onderaan dit bericht.

Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot van wat door ons meegenomen worst, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami. Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk met het bereiden van een aantal verse worstvarianten die we uiteraard vervolgens ook opeten. Omdat een mens niet kan leven op dierlijk vet alleen (zeggen ze) bereiden we daarbij ook enkele smakelijke bijgerechten. Uiteraard bereiden we ook worst om zelf te drogen, zodat je een paar weken later je eigen salami aan je vrienden, familie en buren kunt presenteren. Je krijgen een boekje mee met daarin alle recepten en ‘Over Worst’ is, desgewenst gesigneerd met een vette vinger, verkrijgbaar. Er is geen minimaal aantal deelnemers, maar vanaf vijf is het leuk (en betaalbaar).

Mail meneer@wateetons.com voor meer info.

Worstworkshops open inschrijving

2012-12-12 19.52.43 (Small) 2012-12-12 20.29.52 (Small) 2012-12-12 20.30.03 (Small) 2012-12-12 22.19.36 (Small) 2012-12-12 22.35.15 (Small)

Alleen, of met zijn tweeën? Er zijn ook workshops worstmaken op inschrijving. Sinds december 2012 geeft meneer Wateetons de inmiddels razend populaire worstworkshops in een boerderij net buiten Amsterdam in samenwerking met Boergondineren.  Leren worstmaken op de boerderij, kan het mooier? Je kunt je gewoon in je ééntje, of met een klein groepje, opgeven. Dan zorgen wij voor een stuk of 14 nieuwe vrienden. Worst verbroedert. Een worstworkshop is ook een origineel cadeau voor iemand die van lekker eten en koken houdt!

De kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drinken)

Nieuw: Kop tot staart workshop

In samenwerking met Boergondineren (die fijne locatie waar meneer ook zijn workshops worst maken en roken geeft) en Beemsterlant’s Varken organiseert meneer een Kop tot Staart workshop. In deze workshop leer je álles over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Een hele zaterdag lang!

Rond het middaguur (12:00) verzamelen we bij de boerderij van Beemsterlant’s Varken, waar we na de koffie gedurende een uur een rondleiding krijgen ‘van Zaadje tot Karbonaadje’. Een half varken nemen we mee. Daarmee vertrekken we naar de boerderij van Boergondineren, aan de rand van Amsterdam waar een lunch op ons staat te wachten. Na de lunch zal chefslager en meester worstmaker Arend ten Wolde demonstreren hoe je een varken uitbeent. Leer waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn. Uiteraard gaan we deze delen vervolgens verwerken tot worst, meneer Wateetons’ specialiteit. Maar we maken ook paté, bacon, BBQ’d ribs en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op, en wat er over blijft (en dat is heel veel) krijg je mee naar huis. Voor de drank en bijgerechten wordt gezorgd door Boergondineren. Zij die daar wel eens een workshop gevolgd hebben weten dat Sacha ervoor zorgt dat het ons aan niets ontbreekt.

Een hele dag smakelijk  en leerzaam varkensvertier! Leer dit prachtige dier écht kennen.

De kosten: €125 euro per persoon (inclusief alle eten en drinken).

Open inschrijving workshop roken

Niet genoeg aan Over Rook? De auteur leert je de kunst van het roken graag in persoon, tijdens één van de open inschrijving workshops op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, bekend van de workshops worst maken.

Tijdens de workshop leer je, onder het genot van de lekkere hapjes en drankjes van Boergondineren allereerst de theorie over roken: apparaten, houtsoorten, koud versus warm roken, de ideale temperatuur en noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. Daarna gaan we in groepjes aan de slag met zowel ter plekke in elkaar geknutselde, als gereedstaande rookovens, rookpannen en rookpistolen. Je mag ook je eigen rookkast, -pan of -ton meenemen. Uiteraard eten we aan het eind van de avond de huisgerookte waar met elkaar op, begeleid door de bijgerechten en wijn van Boergondineren. Je kunt je gewoon in je eentje, met z’n tweeën of met een klein groepje opgeven. De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger en schrijver (www.wateetons.com, Elle Eten, Nrc Next, Handboek voor de Vinex-jager, Over Worst en auteur van het handboek warm en koud roken Over Rook (2014). Voor de enthousiastelingen is dit boek tijdens de workshop, gesigneerd, te verkrijgen.

Kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drinken)

De agenda

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER

Locatie van de workshops: Boergondineren
Liergouw 78
1028 BV Ransdorp (Amsterdam)

Voor de worst- en rookworkshops geldt: je bent vanaf 18.00 welkom. Om 18:30 gaan we van start. De open inschrijving workshops roken en worstmaken kost € 65 pp en dat is inclusief diner, drank en natuurlijk worst, de prijs van de workshop fermenteren is €75. Voor de Zweedse Elandworkshop en de Kop tot Staartworkshops gelden aparte prijzen en tijden.

Aanmelden

Aanmelden voor de open inschrijving workshops kan via meneer@wateetons.com (bij voorkeur) of 06 81255054 (eventueel).