Workshop worstmaken

Leer de kunst van het worstmaken!

Niet genoeg aan het boek ‘Over Worst” ? De auteurs van leren het je graag in persoon, tijdens je vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of gewoon zo maar, omdat het leuk, lekker en interessant is. Er zijn een aantal varianten: de workshop bij je thuis, de workshop op inschrijving op de boerderij van Boergondineren, of een workshop voor grote groepen.

Workshops bij jou thuis

De workshop worden gehouden bij jou, of jullie, thuis. Dit kan tot circa 12-15 deelnemers. (Grotere groepen zijn welkom bij Boergondineren, zie hieronder). Alleen, of met zijn tweeën? Er zijn ook workshops worstmaken op inschrijving, zie verderop.) Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot van wat door ons meegenomen worst, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami. Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk met het bereiden van twee verse worstvarianten die we uiteraard vervolgens ook opeten. Omdat een mens niet kan leven op dierlijk vet alleen (zeggen ze) bereiden we daarbij ook enkele smakelijke bijgerechten. Uiteraard bereiden we ook worst om zelf te drogen, zodat je een paar weken later je eigen salami aan je vrienden, familie en buren kunt presenteren. Je krijgen een boekje mee met daarin alle recepten en ‘Over Worst‘ is desgewenst gesigneerd met een vette vinger verkrijgbaar. Er is geen minimaal aantal deelnemers, maar vanaf vijf is het leuk (en betaalbaar). De kosten liggen wat lager dan de workshop open inschrijving.

Mail meneer@wateetons.com (bij voorkeur) of bel 06 81255054 (eventueel).

Augustus 2014: Meneer is weer gestart met een nieuw boek. Dat betekent helaas dat hij de workshops, behalve de open inschrijving workshops bij Boergondineren (zie hieronder), in de koelkast moet zetten. Hij neemt dus tot nader orde geen workshops aan. Het wordt wel een heel leuk boek. Dat is ook wat waard. 

Workshops op inschrijving

2012-12-12 19.52.43 (Small) 2012-12-12 20.29.52 (Small) 2012-12-12 20.30.03 (Small) 2012-12-12 22.19.36 (Small) 2012-12-12 22.35.15 (Small)

Alleen, met zijn tweeën of een klein groepje? Er zijn ook workshops worstmaken op inschrijving. Sinds december 2012 organiseren wij worstworkshops op een boerderij aan de rand van Amsterdam in samenwerking met Boergondineren. Worst leren maken op de boerderij, uitkijkend over weilanden en stallen, kan het mooier? De inhoud is in grote lijnen hetzelfde als de workshop bij jou thuis, maar je wordt extra verwend met de lekkere hapjes van Boergondineren en de drank is inbegrepen. Je kunt je gewoon in je eentje opgeven. Dan zorgen wij voor minimaal 14 vrienden of vriendinnen. Worst verbroedert.

De agenda:

  • in augustus zijn we op vakantie
  • woensdag 10 september 2014 - worstworkshop bij Boergondineren
  • NIEUW: woensdag 24 september: workshop roken 
  • woensdag 8 oktober - worstworkshop bij Boergondineren
  • 7-10 november 2014: dubbele elandworkshop in Zweden. Roken, worst maken, vissen, whiskey drinken!
  • woensdag 12 november - worstworkshop bij Boergondineren
  • NIEUW: woensdag 26 november – workshop roken
  • woensdag 10 december - worstworkshop bij Boergondineren

Locatie:
Boergondineren,
Liergouw 78
1028 BV Ransdorp (Amsterdam)

Je bent vanaf 18.00 welkom. Om 18:30 gaan we van start. De workshop kost € 65 pp en dat is inclusief diner, drank en natuurlijk worst. Aanmelden voor de open inschrijving workshops kan via meneer@wateetons.com (bij voorkeur) of 06 81255054 (eventueel).